HondenPage baasje Jack Russel

Over Jack Russel

honden foto van Jack Russel Mocht u op zoek zijn naar een  Jack Russel pup en of  een puppy.
Onze Jack Russel is  voor de tweede keer drachtig.


Indien alles goed verloopt, mogen wij  in week 43 ( ongeveer 24 oktober)  een nestje echte glad harige tricolor  Jack Russel’s  verwachten. Zij werd op 23 augustus  succesvol gedekt door het mooie tricolor Jack Russel reu uit het dorpje Ursem  in de buurt van Haarlem en Hoorn.
Ze zijn even groot qua schofthoogte  (ongeveer 25 cm), is goed gespierd/ gebouwd . Beide ouders zijn te zien op de foto’s en alle twee heel lief en volgzaam. Onze Puck is een lieve, rustig en gehoorzaam hondje zij krijgt dikwijls complimentjes omdat ze zo braaf is en goed luistert.
 
Heeft u serieuze belangstelling dan horen wij dat graag via mail.
 
De puppy zullen met 7 weken het nest verlaten dat is (ongeveer) begin december 2014 . Met inentingen en ze worden verplicht gechipt.( Op tijd weten heeft een voordeel dan kost het geen overschrijf geld ) 
 
 
Jack Russel>
Het is een lieve gezinshond en is bijzonder intelligent, geestdriftig en spontaan, alert, opgewekt, trouw en op hun manier ook waaks, maar kunnen soms wat eigenwijs te zijn. Een sterke, actieve, behendige en lenige werkende terriër, met een moedig karakter en een flexibel lichaam van middelmatige lengte. Zijn rappe gangwerk is recht en vast en past bij zijn levendige expressie. Stoutmoedig zonder angst, vriendelijk en zelfverzekerd.  
Als u de hond al op jonge leeftijd socialiseert, zal de omgang met soortgenoten en andere huisdieren op geen enkel probleem zijn. Jack Russel Teriër is van nature een zeer moedige en zelfstandige jachthond, die de huiskat zal accepteren, maar andere katten achterna zal jagen. Met kinderen gaan ze in de regel zeer goed om; ze kunnen wel tegen een stootje.
De vacht kan glad, broken-coated of ruw zijn. De ideale schofthoogte ligt tussen de 25 en 30 cm. Qua kleur is er nog aan toe te voegen dat is Black and Tan kleur reebruin/choco en blauw maar dat zijn GEEN   echte Jack Russel’s maar kruisingen.
Voorheen werd de staart van de Jack Russel Terriër gecoupeerd. Sinds september 2001 is het couperen van de staarten echter niet meer toegestaan in Nederland.


Uitgebreide karakter beschrijving van een Jack Russel Terriër>

Levendig, zeer moedig en temperamentvol, waaks, actief en ondernemend, intelligent, speels en eigenwijs, hard voor zichzelf, soms dominant en zelfstandig, is lief voor kinderen en andere dieren. Ze  worden ook vaak drukke honden genoemd maar een echte Jack Russel heeft een stabiel karakter en is alleen maar druk bij het gebrek aan beweging. Ze nemen absoluut geen genoegen met driemaal daags een blokje om. Ze moeten elke dag kunnen rennen en dollen, en daarnaast graven ze ook graag. Ze voelen zich op een boerderij dan ook graag thuis, waar ze zich buitengewoon nuttig kunnen zijn; een specialist in het uitroeien van ongedierte zoals ratten en muizen.  Dit ras is ook erg geschikt voor sporten als behendigheid en fly-ball ze zijn onstuimig en hebben een tomeloze energieën kunnen eindeloos lopen of rennen naarst de fiets. Laat u niet om de tuin leiden door hun ondeugende uitstraling; ze weten zelf erg goed dat ze u hiermee kunnen misleiden. Daarom hebben ze wel een erg vaste hand nodig bijvoorbeeld wat vandaag mag, mag morgen ook.  Jack Russel Terriër is een onverschrokken, pittig maar vooral een leuk grappig hondje maar heeft ook behoefte aan duidelijke regels en een consequente baas! En ze kunnen wel eens wat overmoedig zijn in de buurt van grotere honden en vreemde bezoekers worden altijd aangekondigd. 

Krabbels aan Jack Russel


Laat ook een krabbel achter
Om een krabbel achter te laten moet je eerst inloggen

Reputatie, berichten en online status

Jack Russel heeft 45 ontvangen.

Berichten en online status
Jack Russel was voor het laatst online 9 jaar, 6 maanden, 4 weken, 16 uur, 30 minuten, 52 seconden geleden


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^